Zoeken

Kintin opent eerste groene peuterspeelzaal

Ravotten, vies worden, hutten bouwen en de natuur ontdekken

- Midden in het bos, bij scoutingvereniging de Alexandergroep, zit vanaf 28 september een nieuwe peuterspeelzaal. Een ontmoetingsplek voor kinderen én ouders. Buitenspelen en de natuur ontdekken staan er centraal. Directeur Evelien Kars van Kintin is blij met de nieuwe vestiging aan de Watervalweg: “Het is voor ons een droom die uitkomt.

De peuterspeelzaal neemt haar intrek in het clubgebouw van de scoutingvereniging. In het gebouw vind je alles wat kinderen nodig hebben, zoals een huishoek en bouwhoek, maar ook een werkplaats waar de kinderen kunnen knutselen. Deze vestiging richt volgens Kars echter voornamelijk op buiten. “Daar gebeurt het. De kinderen kunnen hier lekker ravotten, vies worden, hutten bouwen en de natuur ontdekken in deze prachtige groene omgeving. Dat maakt deze vestiging anders dan andere peuterspeelzalen en kinderdagverblijven.”

Ontmoetingsplek voor ouders
De nieuwe groene vestiging is tevens een ontmoetingsplek voor ouders. Iedere morgen worden ze verwend met een heerlijke kop koffie of thee als ze de kinderen komen brengen. “Dat zijn de momenten voor goede gesprekken en het delen van ervaringen”, verklaart Kars.

Kind centraal
In een aantal dingen is de nieuwe vestiging hetzelfde als de ander peuterspeelzalen van Kintin. Het kind staat te allen tijde centraal en er wordt spelenderwijs gewerkt aan hun cognitieve en sociale vaardigheden. Kars: “Alle activiteiten die wij aanbieden dragen bij aan de ontwikkeling van de peuters. Zij leren zelfstandig dingen doen, samen spelen, op hun beurt wachten en conflicten oplossen.” Kintin richt zich ook op de ontwikkeling van taal en rekenen bij het kind om de stap naar de basisschool zo klein mogelijk te maken.